PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Schorseneren-ovenschotel van Merle

Vandaag staat op het menu: Schorseneren-ovenschotel van Merle. Een heerlijk gerecht uit de oven. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 gram schorseneren
  • Azijn
  • 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
  • 25 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 100 gram halfvolle kwark
  • Tijm
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding

  1. Boen het zand van de schorseneren.
  2. Schil de schorseneren met een dunschiller.
  3. Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
  4. Kook de schorseneren 15 minuten in water.
  5. Warm de oven voor op 180° C.
  6. Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren over.
  7. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
  8. Klop de eieren los en klop ze door de kwark. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
  9. Strooi er de geraspte kaas over.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie
625 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
9 gram
Zout
1 gram

Reactie toevoegen