Schorseneren-ovenschotel van Merle

Getty Images

Vandaag staat op het menu: Schorseneren-ovenschotel van Merle. Een heerlijk gerecht uit de oven. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram schorseneren
  • Azijn
  • 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
  • 25 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 100 gram halfvolle kwark
  • Tijm
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Boen het zand van de schorseneren.
  2. Schil de schorseneren met een dunschiller.
  3. Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
  4. Kook de schorseneren 15 minuten in water.
  5. Warm de oven voor op 180° C.
  6. Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren over.
  7. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
  8. Klop de eieren los en klop ze door de kwark. Voeg wat tijm en peper toe. Verdeel dit over de schorseneren.
  9. Strooi er de geraspte kaas over.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een drupje honing.

Voedingswaarden

Energie 
625kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum