Sesamnoedels

Getty Images

Een heerlijk noedelrecept dat speelt met je smaakbeleving.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Kook de mie of mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Verwijder de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes.
  4. Verwarm de sojasaus en warm de reepjes peper mee.
  5. Giet de noedels af en meng er de sojasaus met de peper en het sesamzaad door.

Menusuggestie

Lekker met reepjes gebakken kipfilet en roerbakgroente.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram varkensfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 - 2 struikjes paksoi

Ingrediënten over?

Rode peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
295kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum