Snijbonen met ham

Getty Images

Dit recept met snijbonen is makkelijk en snel klaar. Lekker met zilvervliesrijst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram snijbonen
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 100 gram gekookte ham
  • Azijn
  • Dragon of dille

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in repen. Kook de snijbonen in weinig water in 10-12 minuten gaar.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de margarine zacht.
  4. Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
  5. Giet er onder goed roeren de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
  6. Laat de saus even koken.
  7. Snijd de ham in blokjes en roer ze door de saus.
  8. Laat de snijbonen uitlekken en schep de hamsaus er door.
  9. Maak het gerecht op smaak met een beetje azijn en wat dragon of dille.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

 

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum