Spaanse gehaktballetjes

Getty Images

Lekker met wortelsalade en volkorenbrood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 5 olijven
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • Cayennepeper

Bereiding

  1. Snijd de olijven klein.
  2. Maak de tartaar aan met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook en peper. Vorm er kleine balletjes van.
  3. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  4. Voeg de tomatenblokjes met vocht, de rest van de olijven en wat peper toe. Stoof het vlees in 10 minuten gaar.
  5. Maak op smaak met een snufje cayennepeper.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade met sinaasappel en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik: doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.

Voedingswaarden

Energie 
210kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum