Spaghetti met olijvensaus

spaghetti
Getty Images

Dit Italiaanse gerecht is eindeloos lekker! Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen. Geniet ervan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot of kleine ui
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150-200 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel pesto
  • 25 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  2. Snijd de olijven in vieren.
  3. Verwarm de olie in een pan met een anti aanbakbodem en fruit hierin de ui.
  4. Pers de knoflook er boven uit.
  5. Bak het vegetarische gehakt mee.
  6. Voeg de tomaten met het vocht en de olijven toe en laat de saus, met de deksel op de pan, 15 minuten zacht koken.
  7. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Roer de kappertjes, wat peper en de pesto door de saus.
  9. Giet de spaghetti af en hussel de saus er door.
  10. Strooi aan tafel de geraspte kaas er over.


Menusuggestie

Lekker met komkommersalade.


Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel bieslook
  • azijn

Voedingswaarden

Energie 
630kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum