Spinaziesalade met geitenkaascroutons

Getty Images

Voor de zelfmaakzomer

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram peultjes
  • 100 gram spinazie of postelein
  • 125 gram kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 1 theelepel mosterd
  • Mespunt suiker
  • 1 eetlepel olie
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  • Maak de peultjes schoon en kook ze in weinig water in 4 minuten gaar.
  • Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de azijn, de gembersiroop, de mosterd, suiker, peper en de olie.
  • Schep de dressing door de nog warme peultjes.
  • Rooster het brood en snijd het in vierkantjes.
  • Beleg ieder stukje brood met wat geitenkaas en laat dit onder de grill smelten.
  • Meng alle groente en schik de croutons er op.

Menusuggestie

Lekker met linzen met bosuitjes.
Hiervoor heb je nodig...

  •     6 opscheplepels linzen
  •     3 bosuitjes
  •     1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden

Energie 
325kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum