Spitskoolsalade met balsamicodressing

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1-2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram spitskool

Bereiding

Bereiding

  1. Bak het spek in een droge koekenpan bruin en krokant.
  2. Neem het spek uit de pan en roer de azijn door het overgebleven aanbaksel. Maak er een dressing van met 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
  3. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. Schep de dressing door de kool en verkruimel het spek er over.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Ontbijtspek: bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.

 

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
390 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum