Stamppotje met bonen

Getty Images

Een lekkere zomerse bonenstamppot, weer eens wat anders dan hutspot of boerenkool.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 1 kleine pot witte bonen
  • Ca. 1 dl halfvolle melk
  • Paprikapoeder

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  3. Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  4. Fruit de ui in de olie zacht.
  5. Voeg de sperziebonen en de paprika toe met een beetje water en smoor de sperziebonen in ca. 5 minuten gaar.
  6. Voeg het bonenkruid toe en de uitgelekte witte bonen en warm het geheel goed door.
  7. Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree.
  8. Schep het groentemengsel er door en maak op smaak met wat paprikapoeder.

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum