Stokbrood met Indiase kip

Getty Images

Dit recept met kip staat binnen een handomdraai op tafel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels tandoorikruiden zonder zout
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 5 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 volkoren stokbrood
  • Slabladen
  • 1 komkommer
  • 1 tomaat
  • Gemalen koriander

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen. 
  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. 
  3. Verwarm de olie en bak hierin de kip met de tandoorikruiden in 5 minuten gaar en bruin. 
  4. Bak de laatste minuut de ringetjes ui mee. 
  5. Snijd het stokbrood in tweeën en snijd de stukken overlangs door. 
  6. Meng de slasaus met 3 eetlepels van de yoghurt en bestrijk de stukken brood hiermee dun. 
  7. Beleg de onderste helften van het brood met plakken komkommer en plakken tomaat.
  8. Rasp de rest van de gewassen komkommer grof en meng er de rest van de yoghurt door. Maak dit op smaak met wat koriander en peper.
  9. Neem de pan met de kip van het vuur en roer de rest van de saus er door. 
  10. Verdeel de kip over de twee stukken stokbrood en leg de bovenste helften brood er weer op.
  11. Geef de komkommersalade er bij.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum