Stoofpot met vlees, champignons en aardappeltjes

stoofpot met vlees
Getty Images

Een snel en licht hoofdgerecht. Tovert u binnen een half uur op tafel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram kleine champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • Tijm

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  4. Bak het vlees in de margarine bruin.
  5. Voeg de bouillon toe met de champignons, de tomaatjes, de krieltjes en wat tijm.
  6. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.


Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes.


Hiervoor heb je nodig...

  • 300 gram sperziebonen


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon
raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum