Stoofpotje met pikante pompoen

stoofpot
Getty Images

Even terugschakelen. Heerlijk genieten van gestoofd rundervlees en zachte pompoen. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 ui
  • 200 gram runderlap
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 laurierblad
  • 600 gram pompoen
  • 1 rode peper

Bereiding

  1. Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Snijd het vlees in repen.
  4. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  5. Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee.
  6. Giet er 2 dl kokend water bij met wat zout en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
  7. Maak de pompoen schoon.
  8. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  9. Maak de peper schoon. Verwijder de steelaanzet en de pitjes.
  10. Snijd de peper in ringen.
  11. Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.



Tip: Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...
6 opscheplepels zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum