PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stoofpotje met vlees, champignons en aardappeltjes

Dit stoofpotje hoeft niet uren te stoven. Het is snel klaar en makkelijk te bereiden.

Ingrediënten

  • 250 gram kleine champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram krielaardappeltjes
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • Tijm
  • 400 gram snijbonen
Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Was de tomaatjes en halveer ze.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  4. Bak het vlees in de margarine bruin. Voeg de krieltjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  5. Voeg 200 ml water met het stukje bouillontablet toe met de champignons en wat tijm. Stoof het geheel in 10-15 minuten gaar.
  6. Warm de laatste paar minuten de tomaatjes mee.
  7. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten of snippers. Kook de snijbonen in weinig water gaar en geef ze bij het stoofpotje.

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kerstomaatjes: bewaar kerstomaatjes op een koele plek, maar niet in de koelkast. In de koelkast drogen de tomaatjes uit. Buiten de koelkast komen ze ook beter op smaak.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
480 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: