Tagliatelle met spinazie en champignons

Getty Images

Een echte studentenklassieker, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • 1 dunne prei
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels cottage cheese

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  3. Was de spinazie.
  4. Maak de champignons schoon. Halveer kleine en snijd grote exemplaren in vieren.
  5. Fruit de prei in de hete olie zacht.
  6. Bak de roerbakreepjes mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken.
  8. Warm de champignons kort mee.
  9. Maak het geheel op smaak met wat peper.
  10. Meng het spinaziemengsel en de cottage cheese door de uitgelekte tagliatelle.

Ingrediënten over?

Cottage cheese of hüttenkäse:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden, wat fruit of een beetje honing.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum