Tarwe met groente, tofu en noten

Getty Images

Dit heerlijke recept met tarwe is lekker voor de afwisseling en ook nog eens snel klaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 175-200 gram tarwe (elby of tarly)
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 150 gram tofu
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 400 gram roerbakgroente
  • 2 eetlepels olie
  • 8 takjes koriander
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereiding

  1. Kook de tarwe gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Rooster de cashewnoten eventueel in een droge koekenpan bruin.
  3. Snijd de tofu in blokjes en meng ze met gerookt paprikapoeder, komijn en royaal peper.
  4. Roerbak de groente en de tofu in de hete olie in enkele minuten gaar.
  5. Snijd de koriander klein.
  6. Maak het mengsel op smaak met de ketjap.
  7. Geef de tarwe er bij of meng het door het groente-tofumengsel.
  8. Strooi de cashewnoten en de koriander er over.

Ingrediënten over?

Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C.
 

Voedingswaarden

Energie 
700kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum