Thaise mie met paddenstoelen en tofu

noodles
Getty Images

Pittig met groene currypasta. Binnen een half uur staat dit Thaise gerecht op tafel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram mie
  • 150 gram tofu
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 paksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • Sojasaus

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Maak de ui, de paddenstoelen en de paksoi schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de paddenstoelen in plakjes en repen en de paksoi in repen.
  5. Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig.
  6. Bak de currypasta en de tofu kort mee.
  7. Roerbak de paddenstoelen en de paksoi mee.
  8. Schep de goed uitgelekte mie er door en warm het geheel goed door.
  9. Maak op smaak met wat sojasaus.

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum