Tilapiapakjes met pasta

Getty Images

Voor de wekelijkse portie vis! Met ontbijtspek en sperziebonen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • Oregano
  • 175 gram volkoren farfalle of penne
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 2 stukjes tilapiafilet

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Breek de sperziebonen tweemaal.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  4. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe met peper en wat oregano.
  6. Laat de saus zacht pruttelen.
  7. Kook de farfalle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  8. Kook de laatste 5 minuten de sperziebonen mee.
  9. Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte in tweeën.
  10. Snijd de stukken vis in tweeën en bestrooi ze met wat peper.
  11. Wikkel ieder stukje vis in een plakje ontbijtspek.
  12. Bak de vis in een koekenpan met een anti aanbaklaag in 6-8 minuten gaar en bruin.
  13. Giet de farfalle met de sperziebonen af.
  14. Schik de stukken vis er op.
  15. Giet 4 eetlepels water in de koekenpan en los het aanbaksel op.
  16. Roer dit door de tomatensaus en geef de saus er bij.

Ingrediënten over?

Ontbijtspek: Bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
590kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
810 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum