Tomaten-groentesoep met rijst

Getty Images

Een vertrouwde smaak met een frisse ontknoping. Ook lekker met stokbrood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 3 dl bouillon met minder zout
  • 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
  • 40 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  4. Verwarm de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
  5. Voeg het gehakt toe en bak dit mee gaar en rul.
  6. Doe de paprika, de tomaten met het vocht, de bouillon en de keukenkruiden er bij en breng dit aan de kook.
  7. Strooi de rijst er in en kook de rijst in ca. 20 minuten gaar.
  8. Maak de soep op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...
8 sneetjes volkoren stokbrood

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
335kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
990 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum