Tomatensoep met ravioli

tomatensoep
Getty Images

Deze tomatensoep met ravioli vult goed en smaakt heerlijk. De soep is geschikt voor 2 personen en staat al binnen 15 minuten op tafel! Eet smakelijk.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 dl bouillon (van tablet)
  • 1 dunne prei
  • 150 gram ravioli (koelvak of klein blik)
  • Basilicum

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd beide klein.
  2. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukken.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  4. Voeg de paprika’s, de gepelde tomaten met vocht en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  5. Kook de soep 5 minuten.
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  7. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  8. Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  9. Maak de soep op smaak met peper en basilicum.



Tip: Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...
4 sneden volkorenbrood

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum