Turkse gehaktspiesjes met paprikadip

Getty Images

Lekker voor op de bbq!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 4 geroosterde paprika's (pot)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • Citroensap
  • 1 kleine ui
  • 8 takjes koriander
  • 300 gram mager rundergehakt
  • Mespunt kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper

Bereiding

  • Snijd de paprika’s in stukken.
  • Maak het teentje knoflook schoon. Snijd de knoflook klein.
  • Voeg de stukken paprika, de chilivlokken en de helft van het komijnpoeder toe en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine alles fijn.
  • Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.
  • Maak het uitje schoon en rasp het fijn.
  • Was de koriander onder stromend water en knip het klein.
  • Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de rest van de komijn, de piment en de cayennepeper.
  • Vorm van het gehakt 8 rolletjes en rijg ze aan de barbecuespiesen
  • Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin. Geef de paprikadip er bij.

Materialen

8 metalen barbecuespiesen

Menusuggestie

Lekker met gegrilde zomergroente en meergranenbrood.
Hiervoor heb je nodig...

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum