Uiensoep met witte bonen

uiensoep met witte bonen
Getty Images

Lekkere vegetarische soep voor u wekelijkse portie peulvruchten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 dl groentebouillon met minder zout
  • 1 klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 150 gram)
  • 4 takjes selderij
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  2. Fruit de uienringen in de margarine met peper en het paprikapoeder goudbruin.
  3. Strooi er de bloem over en warm dit goed door.
  4. Giet er onder goed roeren de groentebouillon bij en breng dit aan de kook.
  5. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Voeg de witte bonen toe. Kook de soep 10 minuten.
  7. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  8. Maak de soep op smaak met de selderij en geef er de geraspte kaas bij.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas: Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum