Varkenshaasje met salie

Getty Images

Een recept met varkenshaasjes biedt de kans om lekker te variëren met garnituur.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine varkenshaas
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 10 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie
  • 100 ml bouillon met minder zout

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm en bestrooi ze met peper.
  2. Verwarm de margarine en bak hierin de plakken in ca. 6 minuten bruin en gaar.
  3. Was de salie en halveer de blaadjes.
  4. Bak de salie kort mee met het vlees.
  5. Schep de plakken varkenshaas met de salie op een voorverwarmde schaal.
  6. Giet de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los van de panbodem.
  7. Serveer de jus bij het vlees.

Menusuggestie

Lekker met lentesalade met raapsteeltjes en radijs en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • Lentesalade met raapsteeltjes en radijs
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum