Varkensvlees met champignons

Met reepjes pittige chorizo.

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram chorizo of salami
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 mespunt geraspte citroenschil
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  2. Snijd het teentje knoflook klein.
  3. Snijd de chorizo in reepjes.
  4. Bak de varkensvleesreepjes in de hete olie bruin. Strooi er wat peper over.
  5. Bak de champignons en de knoflook mee.
  6. Voeg de chorizo, de geraspte citroenschil, het citroensap en 2 eetlepels water toe en stoof het vlees in enkele minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met warme koolsalade en volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • Warme koolsalade
  • 150 gram volkoren macaroni

Ingrediënten over?

Citroen: alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar. Prik voor een beetje citroensap een gaatje in de citroen en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
195 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
1 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
1 gram
Zout
0 gram