Visfilet met courgette en tomaat

Getty Images

Een visrecept met groente waar je de visliefhebber erg blij mee maakt.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 mespunt oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram visfilet bijvoorbeeld koolvis
  • 1 eetlepel pesto

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Was de courgette en snijd hem in hele kleine blokjes.
  4. Meng de groente in een ovenvaste schaal en voeg wat oregano, peper en de olie toe.
  5. Bestrijk de vis met de pesto en leg de filets in het groentemengsel.
  6. Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Pesto: gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
230kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum