Witte bonensalade met citroen en koriander

Getty Images

Langzaam op smaak laten komen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen (inhoud ca. 400 gram)
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 6 takjes koriander
  • 250 gram kerstomaatje
  • (ijsberg)slabladen

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken. 
  2. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit. 
  3. Maak de ui en de bleekselderij schoon. 
  4. Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes.
  5. Maak een dressing van citroensap, de olie, de komijn, de koriander, wat peper en zout en eventueel een mespunt suiker. 
  6. Meng de dressing, de ui en de bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  7. Was de koriander en de tomaatjes. 
  8. Snijd de koriander in reepjes en halveer de tomaatjes. 
  9. Meng de groente door de bonen.
  10. Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bonensalade er op.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum