Yoghurt met frambozencompote

Getty Images

Healthy menu

Ingrediënten

  • 1 doosje (125 g) frambozen
  • ½ appel
  • 2 theelepels witte basterdsuiker
  • 2 dl magere griekse yoghurt

Bereiding

  1. Was de frambozen. Houd een paar achter voor garnering.
  2. Schil het stuk appel en snijd het in stukjes. Breng de blokjes appel met 2 eetlepels water en de basterdsuiker aan de kook. Laat de appelblokjes zacht worden.
  3. Voeg de frambozen toe en warm ze 1 minuut mee. Laat de compote afkoelen.
  4. Verdeel de yoghurt over 2 glazen coupes en schep de compote er over. Garneer met de achtergehouden frambozen.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gebakken forel met limoen, broccoli en
gebakken aardappelen.

Ingrediënten over?

Stuk appel:
Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Snijd het stuk appel in plakken en beleg er een boterham mee.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 100 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 1 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 2 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum