Zeeuws vispotje

vis
Getty Images

Een heerlijke combinatie van groente en vis. En nog makkelijk te bereiden ook! Geniet ervan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 2 gepelde tomaten (blik)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram koolvisfilet
  • 1 dl groentebouillon
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 2 theelepels dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  2. Snijd de tomaten in stukjes.
  3. Smoor de prei enkele minuten zacht in de margarine.
  4. Voeg de stukjes tomaat toe.
  5. Snijd de visfilet in stukken en bestrooi ze met peper.
  6. Leg de vis op de prei en giet er de bouillon bij.
  7. Stoof de vis een paar minuten.
  8. Voeg de mosselen toe en laat het geheel goed heet worden.
  9. Strooi er de dille over.


Menusuggestie

Lekker met zeekraal, lamsoor of sperziebonen en aardappelen.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 kleine aardappelen


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum