Zomerse linzensalade

Getty Images

Met zelfgemaakte tomaten-paprikasaus.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram linzen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 bosuitjes
  • Stukje komkommer
  • 1 bosje radijs

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Kook de linzen met de ui in ruim water in ca. 35 minuten gaar. Laat de linzen met ui uitlekken en afkoelen.
  4. Maak de tomaten, de paprika, de knoflook en de basilicum schoon. Snijd de tomaten en paprika in stukken.
  5. Pureer de tomaten met paprika, de knoflook, de basilicum, de olie en de azijn met de staafmixer tot een saus. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe.
  6. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, de komkommer in blokjes en de radijs in plakjes.
  7. Meng de saus en de groente door de linzen. Maak de salade op smaak met eventueel nog wat azijn en peper.

Ingrediënten over?

Basilicum: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum