Maandag: geroerbakte witlof

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten
  • 1 eetlepel pinda's
  • 600 gram witlof
  • Stukje prei of 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap

Bereiding

  1. Hak de pinda’s grof.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
  3. Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.
  4. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.
  5. Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.
  6. Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus en strooi de gehakte pinda’s er over.

Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schijf en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...

    2 vegetarische groenteschijven
    6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  ReceptMenu
Energie
195 kcal
480 kcal
Eiwit
7 gram
20 gram
Koolhydraten
15 gram
40 gram
Vet
10 gram
20 gram
Verzadigd vet
1 gram
4 gram
Vezels
5 gram
9 gram
Auteur