PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Hier moet je aan denken als je gaat vliegen

Wat mag er mee in je handbagage? Hoe laat kun je het beste naar het vliegveld gaan? Welke papieren zijn verplicht? Wees goed voorbereid op een vliegvakantie aan de hand van deze punten.

1. Kom op tijd

Misschien een open deur, maar niet minder belangrijk. Niemand wil te laat komen of überhaupt haasten. Over het algemeen is het verstandig om twee uur van tevoren in te checken. Luchtvaartmaatschappijen geven zelf ook advies over een handig tijdstip om aanwezig te zijn. Daar kunt u dus ook altijd contact mee opnemen.

2. Reisdocumenten

Binnen Europa moet iedereen zich kunnen identificeren. Dat kan met een paspoort of een identiteitsbewijs, niet met een rijbewijs. Buiten Europa is alleen een identiteitsbewijs niet voldoende. Check ruim voor vertrek of uw identiteitsbewijs nog geldig is. In sommige landen moet dat nog een halfjaar geldig zijn na aankomst of vertrek.

3. Handbagage

Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml zijn geen probleem. Stop ze wel even in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter. Producten die je na de douane koopt, mag je sowieso meenemen het vliegtuig in. Scharen, nagelvijlen en andere scherpe voorwerpen mogen alleen aan boord in ruimbagage. Bekijk hier alle bagageregels.

4. Vloeistoffen

Heeft u vloeistoffen en/of elektronica in uw handbagage? Stop ze dan in een aparte bak bij de centrale security. Zo kunnen ze sneller gecheckt worden en ben je in no-time door de controle. Het is sowieso verstandig om de handbagage zo licht mogelijk te houden. Dat bespaart tijd.

5. Parkeren

Met een online reservering ben je in de drukke vakantieperiode zeker van een plek die bij je past. Vul je gewenste data in en je ziet meteen welke parkeerproduct de beste match is. Bovendien geldt: hoe eerder je reserveert, hoe goedkoper je parkeert.

6. Wat mag mee terug?

De Douane controleert op Schiphol welke producten je Nederland mag invoeren vanaf de reisbestemming. Of het nu gaat om alcohol en tabak, namaakartikelen, souvenirs of etenswaren; hier leest u alles over de do’s en don’ts.

Bron: Schiphol

Dit zijn alle bagage-afmetingen per luchtvaartmaatschappij