Zo ben jij op de hoogte van de coronaregels in jouw vakantieland

Ga je deze zomer naar het buitenland op vakantie? Dan is het verstandig om voor vertrek uit te zoeken wat de coronaregels in jouw vakantieland zijn. Zo voorkom je ongemakkelijke situaties, problemen of boetes. Met deze websites kun jij veilig op reis. 

We raden je aan om beide websites voor vertrek te bekijken en (zo mogelijk) de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden. Houd deze websites ook tijdens je vakantie in de gaten. 

Nederland Wereldwijd

Nederlandwereldwijd.nl is de gezamenlijke website van alle Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd. Hieronder vallen ambassades, consulaten en handelskantoren. Binnen het onderdeel ‘Wijs op reis’ vind je alle informatie over reizen naar het buitenland. 

Per land

Op deze pagina vind je alle informatie over de zomervakantie in het buitenland, met kleurcodes en specificaties per land. Bovenaan de pagina staat wanneer de pagina voor het laatst geüpdatet is. Hier kun je ook zoeken naar jouw vakantieland, mocht je hem niet in de lijst kunnen vinden.  

Caribisch deel van het Koninkrijk

Er is een aparte pagina met informatie over het Caribisch deel van ons Koninkrijk (Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius). https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadvies-caribisch-deel-van-...

Vragen over het coronavirus

Veelgestelde vragen over reizen en het coronavirus vind je hier. Voor actuele (algemene) informatie over het coronavirus kun je de website van het RIVM of de Rijksoverheid in de gaten houden. 

Ook vind je hier informatie over wonen/werken in het buitenland en wat je moet doen bij een noodsituatie over de grens. De website heeft ook een app, Reisapp Buitenlandse Zaken. 

ANWB Reiswijzer

De ANWB Reiswijzer Europa, inclusief Turkije en Marokko, komt tot stand in samenwerking met de zusterclubs in Europa, ANWB Alarmcentrale, ANWB Verkeersinformatie en ANWB vakantie experts.
De reiswijzer geeft aan wat je van een vakantie in die landen mag verwachten. De informatie wordt dagelijks gemonitord.

Overzicht per land

De ANWB Reiswijzer biedt dezelfde informatie als Nederland Wereldwijd, maar op een andere manier. De ANWB houdt de adviezen per land bij in kolommen, hier te zien. Per vakantieland kun je specifieke informatie vinden over de maatregelen, de verwachtingen en de openstelling van de grenzen.

Hulpartikelen

Ook biedt ANWB hulpartikelen aan, zoals: Wat als het reisadvies op vakantie in een negatief advies verandert?.

Bron(nen): Nederland Wereldwijd, ANWB, Rijksoverheid.