Zo bent u op de hoogte van de coronaregels in uw vakantieland

Advertorial
Gaat u deze zomer naar het buitenland op vakantie? Dan is het verstandig om voor vertrek uit te zoeken wat de coronaregels in uw vakantieland zijn. Met deze websites helpen we u een handje op weg.

We raden u aan om deze onderstaande websites voor vertrek te bekijken en (zo mogelijk) de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden. Houd deze websites ook tijdens uw vakantie in de gaten. 

Nederland Wereldwijd

Nederlandwereldwijd.nl is de gezamenlijke website van alle Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd. Hieronder vallen ambassades, consulaten en handelskantoren. Binnen het onderdeel ‘Wijs op reis’ vindt u alle informatie over reizen naar het buitenland. 

Per land

Op deze pagina vindt u alle informatie over de zomervakantie in het buitenland, met kleurcodes en specificaties per land. Bovenaan de pagina staat wanneer de pagina voor het laatst geüpdatet is. U kunt zoeken naar uw vakantieland en ziet vervolgens alle regels op een rijtje. Controleer dit ruim van te voren, want in sommige gevallen moet u een formulier invullen of andere regelen voordat u op reis gaat en in andere gevallen heeft u een negatieve test nodig bij aankomst of vertrek. Of dit op u van toepassing is, ziet u in de lijst met toegangseisen bij de kleurcode van uw vakantieland.

Vragen over het coronavirus

Veelgestelde vragen over reizen en het coronavirus vindt u hier. Voor actuele (algemene) informatie over het coronavirus kunt u de website van het RIVM of de Rijksoverheid in de gaten houden. 

Ook vindt u hier informatie over wonen/werken in het buitenland en wat u moet doen bij een noodsituatie over de grens. De website heeft ook een app, Reisapp Buitenlandse Zaken. 

ANWB Reiswijzer

De ANWB Reiswijzer Europa, inclusief Turkije en Marokko, komt tot stand in samenwerking met de zusterclubs in Europa, ANWB Alarmcentrale, ANWB Verkeersinformatie en ANWB vakantie experts.
De reiswijzer geeft aan wat u van een vakantie in die landen mag verwachten. De informatie wordt dagelijks gemonitord.

Overzicht per land

De ANWB Reiswijzer biedt dezelfde informatie als Nederland Wereldwijd, maar op een andere manier. De ANWB houdt de adviezen per land bij in kolommen, hier te zien. Per vakantieland kunt u specifieke informatie vinden over de maatregelen, de verwachtingen en de openstelling van de grenzen.

Coronatoegangsbewijs

Voor de meeste landen heeft u een geldig coronatoegangsbewijs nodig om bijvoorbeeld naar restaurants en musea te kunnen. In de CoronaCheck-app vindt u een tabblad Internationaal, hier kunt u uw internationale QR-code verkrijgen. Heeft u geen smartphone? Dan kunt u uw toegangsbewijs printen en meenemen op vakantie. Ga naar www.coronacheck.nl/print en log in met uw DigiD. Vervolgens kunt u het vaccinatiebewijs als een pdf-document uitprinten. 

Bron(nen): Nederland Wereldwijd, ANWB, Rijksoverheid.