Woensdag: vis tikka masala

Vis met tikka masala staat woensdagavond op het menu. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en staat binnen 30 minuten op tafel. Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 eetlepel garam masala
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Mespunt chilipoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 dl halfvolle yoghurt
  • 200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • ½ blik gepelde tomaten
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.
  4. Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade.
  5. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  6. Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
  7. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  8. Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
  9. Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de gepelde tomaten toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.
  10. Was de koriander en knip het klein. Strooi de koriander over de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie 255 kcal  540 kcal
Eiwit 30 gram  40 gram
Koolhydraten 15 gram  65 gram
Vet 8 gram  10 gram
Verzadigd vet 2 gram  3 gram
Vezels 4 gram  15 gram
Bron(nen):
  • Voedingscentrum

Reactie toevoegen