Zondag: toast met makreel, kalfsoester met sherry-notensaus, kiwi met gembersiroop

Getty Images

Altijd iets te vieren met het recept van vandaag. Toast met makreel vooraf, gevolgt door kalfsoester met sherry-notensaus. Het nagerecht van vandaag is kiwi met gembersiroop.

Toast met makreel

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • 75 gram gestoomde makreel
  • 4 sprietjes bieslook
  • 50 gram magere kwark
  • Citroensap
  • 2 sneetjes volkorenbrood

Bereiding

  1. Verwijder graatjes van de makreel.
  2. Was de bieslook en knip de sprieten fijn.
  3. Prak met een vork de makreel met de bieslook, de kwark, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
  4. Laat het afgedekt in de koelkast een half uur staan.
  5. Rooster het brood en snijd het schuin door.
  6. Geef het bij de makreel. 
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 215 kcal
Eiwit
 15 gram
Koolhydraten
 15 gram
Vet
 10 gram
Verzadigd vet
 2 gram
Vezels
 2 gram

Kalfsoester met sherry-notensaus

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 100 medium sherry
  • 1 dl bouillon (pot of bouillontablet)
  • 25 gram walnoten
  • 2 kalfsoesters
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Kaneel

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel met warm water schoon en snijd een dun stukje van de schil.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Kook in een steelpan de sherry met het sinaasappelsap, de sinaasappelschil en de bouillon in ca. 10 minuten tot de helft in.
  4. Hak de walnoten klein.
  5. Bestrooi de kalfsoesters met peper en weinig zout.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in 4 minuten aan beide zijden bruin.
  7. Bak de kruimels walnoot kort mee.
  8. Giet het ingekookte vocht bij het vlees met een snufje kaneel en warm het geheel even door.

Menusuggestie
Lekker met spitskool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

    350 gram spitskool
    6 kleine aardappelen

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie
 300 kcal
 460 kcal
Eiwit
 20 gram
 25 gram
Koolhydraten
 7 gram
 35 gram
Vet
 15 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 2 gram
 2 gram
Vezels
 2 gram
 9 gram


Kiwi met gembersiroop

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 kiwi's
  • 1 bolletje gember op siroop

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  2. Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
  3. Pers de halve limoen uit.
  4. Breng het limoensap met de geraspte gemberwortel, 2 eetlepels water en de suiker aan de kook. Laat dit even op hoog vuur bruisen.
  5. Laat de siroop afkoelen.
  6. Snijd het stukje limoenschil in reepjes.
  7. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken. Halveer de plakken.
  8. Snijd het bolletje gember klein.
  9. Verdeel de kiwi en de gember over 2 schaaltjes en druppel de gembersiroop er over.
  10. Garneer met een limoenschilletje.
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum