PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Recordaantal overstappers verwacht

Anderhalf miljoen Nederlanders overweegt om in november en december over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat is bijna negen procent van alle verzekerden, een record.

Dit blijkt uit een peiling van Zorgwijzer.nl, een van de vergelijkingssites voor zorgverzekeringen. Vooralsnog is DSW de enige verzekeraar die de premie voor komend jaar bekend heeft gemaakt. Bij deze verzekeraar stijgt de premie met 9,25 euro per maand tot 108 euro. Zorgwijzer.nl denkt dat er een verband is tussen de aangekondigde premieverhoging en het grote aantal potentiële overstappers.

Naar verwachting zullen andere verzekeraars ook hun premies verhogen, maar het is nog niet bekend met hoeveel. De zorgverzekeraars zullen hun premies de komende weken naar buiten brengen. Dit moet uiterlijk 19 november gebeuren.

Overstappen

Iedere verzekerde kan aan het eind van het jaar overstappen naar een andere zorgverzekering. Het opzeggen van de oude verzekering kan tot eind december, het aanmelden bij een nieuwe zorgverzekering kan tot eind januari. De basisverzekering is bij alle verzekeraars identiek, omdat de overheid het pakket vaststelt. Voor de basisverzekering hebben zorgverzekeraars een acceptatieplicht.

Bron: www.zorgwijzer.nl
 

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door overstappen loont (niet gecontroleerd) op di, 1-11-2016 - 12:38

Inderdaad wel goed opletten waar je voor kiest. Het ene zorgpakket is het andere niet. Je kunt pas een goede vergelijking maken in het woud van aanbieders op het moment dat je pas echt weet welke zorg je (verwacht) nodig te hebben volgend jaar, en daarop alle polissen gaan uitpluizen. Succes!