Top 5 visrestaurants in Nederland (2014)

Getty Images

Gamba’s, gebakken sliptong of een pan met mosselen krijgt bijna elk restaurant op tafel. Maar waar in Nederland vindt u de crème de la crème van de onderwaterwereld? Volgens de IENS Toppers 2015 zorgen de restaurants uit onderstaande top 5 voor een viservaring die u nooit zult vergeten.

  1. Zeezout - Rotterdam
  2. OCEANS Square - Scheveningen
  3. Bridges - Amsterdam
  4. Vis & Ko - Haarlem
  5. Visaandeschelde - Amsterdam

Zeezout

Bij visrestaurant Zeezout - gevestigd in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam -  ligt de focus op een constante kwaliteit en aandacht voor de gasten. Patron Cuisinier Patrick ‘t Hart schotelt u de lekkerste visgerechten voor en is van mening dat elk gerecht op de kaart iets bijzonders belooft. Loopt het water u ook niet in de mond bij een voorgerecht als ‘tartaar van zeebaars met sinaasappel’? En kunt u een reservering nog weerstaan als u op de kaart leest ‘In zoutkorst gegaarde dorade’ of ‘Bouillabaisse met diverse soorten vis’? Hoogste tijd om te kijken of de belofte wordt waargemaakt!

OCEANS Square

Op de kaart van dit restaurant met internationale allure wordt een overvloed aan visgerechten gepresenteerd. Maar vleeseter, niet getreurd; ook aan u is gedacht! De keuken van OCEANS Square is zeer divers. Dat blijkt wel uit hun twaalf pagina’s tellende menukaart. Van uitgebreide fruits de mer plateaus tot steaks van dry aged vlees en van kreeft tot klassiek bereide spareribs. Kortom, u zult er even tijd voor uit moeten trekken om de gehele menukaart te bestuderen. Maar ook dat is geen straf, want tijdens de borrel is sushi de  ideale snack aan de bar.  

Bridges

‘Vis behoort driemaal te zwemmen: eerst in de zee, dan in de boter en tenslotte in goede bordeaux’, aldus de Engelse schrijver Jonathan Swift. Dit motto heeft restaurant Bridges zich eigengemaakt. Middenin het drukke centrum van Amsterdam worden de sterren van de culinaire hemel gekookt. Er wordt gewerkt met kraakverse vis, schaal- en schelpdieren, maar ook de vleesgerechten laten niets te wensen over. Laat u betoveren door het ‘Menu du Chef’, of maak een keuze uit de heerlijke ‘Seizoens Favorieten’. Oké vooruit, een tipje van de sluier: Wilde tarbot met mosterdkorst, kalfstartaar met oester, geroosterde langoustine of Hollands kamperlam. Smaakpapillen op scherp? Dan verdient u een avondje uit bij Bridges!

Bekijk hier alle IENS Toppers 2015

Getty Images
Bron 
  • IENS