mensen & meningen

Ben jij sociaal, grappig, sportief? Of verlegen, ingewikkeld en hardleers? Wil je ontdekken hoe je écht bent? Vraag het je vrienden! Want zij weten meestal precies hoe jij in elkaar zit.
 • Sleutelkluisje blijkt onveilig

  Het sleutelkluisje dat gebruikt wordt om de mantelzorgers en de thuiszorg binnen te laten bij ouderen die zelf de voordeur niet kunnen openen blijkt onveilig. Door de sleutelkluis te forceren is inbreken gemakkelijk.
  lees meer
 • Verveling is niet vervelend

  We worden iedere minuut van de dag gebombardeerd met informatie en entertainment. Je verveelt je geen moment. Jammer, want je vervelen is misschien niet leuk, maar het kan je wel helpen om tot ‘bezinning’ te komen.
  lees meer
 • Overtuigingskracht

  Ben je ook weleens jaloers op mensen die anderen schijnbaar zonder inspanning weten te overtuigen? Het is niet zo moeilijk als je denkt: jij kunt het ook!
  lees meer
 • Doe goed, voel je beter

  Als je aardig bent voor iemand, heeft niet alleen de ander daar profijt van. Door positieve aandacht te besteden aan je medemens ga je jezelf óók beter voelen. Een helper’s high, heet dat.
  lees meer
 • Ijdel?

  IJdelheid een negatieve eigenschap? Zonder ijdelheid zou er geen kunst, muziek of dans bestaan, geen Oscars of Nobelprijzen, geen streven naar iets beters. Je kunt ijdelheid dus net zo goed beschouwen als een deugd.
  lees meer
 • Sleutel tot geluk

  Bij psychologie denken we meestal aan problemen: angsten, trauma’s en depressieve gevoelens. Maar in de ‘positieve psychologie’ gaat het om heel andere zaken: de geheimen van een evenwichtig en gelukkig leven. Dankbaarheid is een van die geheimen.
  lees meer
 • Met de tablet op reis

  We stoppen tegenwoordig massaal een tablet in onze bagage als we op reis gaan. Met de tablet onderhouden we gemakkelijk het contact met familie en vrienden.
  lees meer
 • Vier het leven

  Afgelopen jaar heeft Vier het Leven voor 18.000 ouderen een avondje uit verzorgd. Ouderen die anders zelf de deur niet zouden zijn uitgegaan.
  lees meer
Abonneren op Artikelen