mensen & meningen

Volgens Britse onderzoekers zal de mens niet ouder worden dan 120 jaar, eerder beweerden Amerikaanse onderzoekers nog dat 500 jaar mogelijk zou zijn.
 • Oproep: vragen over de prostaat?

  Meestal merk je niet dat je hem hebt; de prostaat. Maar als hij groter wordt, kan dat plasklachten geven. Ook kan hij ontsteken. Of er kan kanker ontstaan. Stuur ons uw vragen over de prostaat!
  lees meer
 • Alfahulpen krijgen meer rechten

  Het kabinet wil er voor zorgen dat alfahulpen die nu schoonmaakwerkzaamheden verrichten of gastouder zijn meer rechten krijgen. Het minimumloon wordt verplicht, net als vakantietoeslag en doorbetaling bij ziekte.
  lees meer
 • Euthanasie: We praten er liever niet over

  Begrippen als euthanasie, palliatieve ­sedatie en hulp bij zelfdoding worden vaak door ­elkaar gehaald, zelfs door artsen en ­verpleegkundigen. Deskundige prof. dr. Agnes van der Heide over keuzes in de laatste levensfase.
  lees meer
 • Nieuwe pensioenwet aangenomen

  De Tweede Kamer heeft gisteren de nieuwe pensioenwet aangenomen die er voor moet zorgen dat er meer zekerheid is voor de deelnemers van pensioenfondsen en gepensioneerden.
  lees meer
 • Rotterdammers willen elkaar helpen

  Uit de voorlopige resultaten van het Buurtonderzoek van het AD blijkt dat twee derde van de inwoners van de Rotterdamse regio bereid is de buren te hulp te schieten, 15 procent wil dat zelfs dagelijks doen.
  lees meer
Abonneren op Artikelen