mensen & meningen

De gemeente Rotterdam gaat de strijd aan tegen eenzaamheid bij ouderen. Alle 75-plussers krijgen een jaarlijks huisbezoek. De campagne: Hebbie Effe, moet Rotterdammeers oproepen naar elkaar om te kijken.
 • Ouderen bang voor de toekomst

  Oudere gebruikers van thuishulp en –zorg zien de veranderingen met angst tegemoet. Ze zien er als een berg tegen op om straks familie en vrienden in te moeten schakelen om de wegvallende zorg op te vangen. Dat blijkt uit een enquête van Plus Magazine onder 653 lezers die nu gebruik maken van thuiszorg en/of thuishulp.
  lees meer
 • De AOW stijgt

  De AOW stijgt volgend jaar een klein beetje, het vakantiegeld wordt juist minder, net als de koopkrachttegemoetkoming die afhankelijk wordt van de woonduur in Nederland.
  lees meer
 • Oproep: blij dat ik de kleinkinderen weer zie

  Voor een artikel zoeken we grootouders die een tijd lang hun kleinkinderen niet konden zien, vanwege ruzie en onenigheid in de familie. Gelukkig is dat achter de rug en kunt u de kleinkinderen weer in uw armen sluiten. Maakte u dit mee?
  lees meer
 • Oproep: opnieuw samen

  Voor een artikel zoeken we vijftigplussers die zijn gescheiden en daarna toch weer voor elkaar gekozen hebben. Soms na een breuk van maanden of zelfs jaren.
  lees meer
 • Zorgen voor je partner

  Na een jarenlange vriendschap hebben wij besloten samen te gaan wonen, we willen niet te veel geregel, maar wel zorgen voor elkaar als het nodig is. Wat moeten we doen?
  lees meer
 • Meer ouderen digitaal

  Het bezit van de tablet en smartphone neemt onder ouderen nog steeds toe, bij andere leeftijdsgroepen stabiliseert het zich min of meer.
  lees meer
Abonneren op Artikelen