mensen & meningen

Opnieuw een nieuwe 'Wie weet raad', waarin Pluslezers elkaar adviseren. Deze keer iemand die gevraagd is de administratie van zijn schoonzoon te doen? Is dit verstandig? Lees snel verder voor de adviezen van Pluslezers!
 • Stelling: Borstkankerscreening boven de 70 moet stoppen

  Borstkankerscreening leidt bij vrouwen boven de 70 vaak tot overbehandeling, zo vaak dat zij beter niet meer worden gescreend. Dat concluderen wetenschappers van het Leids Universitair Medisch Centrum. Voorstanders dragen dinsdag in de Volkskrant argumenten aan voor het voortzetten van de screening. Wat vindt u?
  27
  lees meer
 • Aantal 50-plussers neemt fors toe

  In 2019 is voor het eerst de helft van de volwassen bevolking van Nederland ouder dan 50 jaar. In veel gemeenten is nu al de helft van de bevolking de 50 gepasseerd. Dat signaleert het CBS in zijn bevolkingsprognose.
  2
  lees meer
 • Pensioen vóór bijstand

  De gemeente Enschede wil dat haar burgers die bijstand aanvragen eerst hun pensioen aanspreken voordat ze bijstand krijgen, dat treft vooral 62-plussers.
  lees meer
 • Voorlopige koopkrachtplaatjes 2015 uitgelekt

  RTL Nieuws wist gisteren de uitgelekte koopkrachtplaatjes voor 2015 als eerste te presenteren. Opvallend is dat alleenstaanden met kinderen er volgend jaar tien procent op vooruit gaan. Ook alleenstaande ouders met een modaal inkomen gaan er op vooruit, zij hebben 1,75 procent meer te besteden. In vrijwel alle andere situaties stijgt of daalt de koopkracht iets.
  lees meer
 • Stelling: Patiënten moeten zelf kunnen kiezen of ze thuis blijven wonen of naar een zorginstelling willen

  De D66 vindt dat patiënten die veel zorg nodig hebben zelf moeten kunnen kiezen of ze naar een zorginstelling willen of thuis willen blijven wonen. Dit is tevens één van de voorwaarden die de D66 stelt aan de hervorming van het laatste deel van de langdurige zorg. Op donderdag 11 september 2014 debatteert de Tweede Kamer over de hervorming, maar wat vindt u? Moeten patiënten zelf kunnen kiezen of niet?
  lees meer
Abonneren op Artikelen