mensen & meningen

De helft van alle ouderen vindt de invoering van de lange IBAN-nummers maar niks. Het onthouden van het oude banknummer met negen cijfers ging nog net, maar het lange IBAN-nummer is te moeilijk.
 • Maak van je hart geen moordkuil

  ‘Ik heb de loterij gewonnen!’, ‘Mijn moeder ligt in het ziekenhuis’, ‘Heb je gehoord dat Maria gaat scheiden?’ Emoties delen en roddelen doen mensen niet zomaar. Ze doen het omdat ze er baat bij hebben.
  lees meer
 • Op stoom

  Stress heeft een slecht imago. Het put je uit en uiteindelijk word je er ziek van. Maar met de juiste manier van denken kun je de druk ombuigen tot iets positiefs.
  lees meer
 • Charisma!

  De Amerikaanse president Obama heeft het en onze eigen koningin Máxima heeft het ook: charisma. Wat is het, en is het ook weggelegd voor gewone stervelingen?
  lees meer
 • Effectief communiceren

  Je houding, gebaren en gezichtsuitdrukking zeggen vaak meer dan de woorden die je uitspreekt. Journalist Marloes Tervoort volgde een workshop bij lichaamstaalgoeroe Frank van Marwijk en vertelt wat ze daaraan heeft gehad.
  lees meer
 • Je karakter

  Wat is jouw karakter, of dat van je ouders, je beste vriend of vriendin? Het is best moeilijk om dat zomaar even te omschrijven. Psychologen maken het ons makkelijker: ze hebben vijf kernwoorden ontdekt die vertellen wie we zijn.
  lees meer
 • Kom te weten wie je bent...

  Ben jij sociaal, grappig, sportief? Of verlegen, ingewikkeld en hardleers? Wil je ontdekken hoe je écht bent? Vraag het je vrienden! Want zij weten meestal precies hoe jij in elkaar zit.
  lees meer
 • Sleutelkluisje blijkt onveilig

  Het sleutelkluisje dat gebruikt wordt om de mantelzorgers en de thuiszorg binnen te laten bij ouderen die zelf de voordeur niet kunnen openen blijkt onveilig. Door de sleutelkluis te forceren is inbreken gemakkelijk.
  1
  lees meer
 • Verveling is niet vervelend

  We worden iedere minuut van de dag gebombardeerd met informatie en entertainment. Je verveelt je geen moment. Jammer, want je vervelen is misschien niet leuk, maar het kan je wel helpen om tot ‘bezinning’ te komen.
  lees meer
 • Overtuigingskracht

  Ben je ook weleens jaloers op mensen die anderen schijnbaar zonder inspanning weten te overtuigen? Het is niet zo moeilijk als je denkt: jij kunt het ook!
  lees meer
Abonneren op Artikelen