mensen & meningen

Nederland is een van de 50 landen die gisteren een verklaring hebben ondertekend waarmee zij automatisch belastinggegevens gaan uitwisselen, het einde van zwart sparen.
 • Extraatje voor lage inkomens

  Hebt u een inkomen dat niet hoger is dan 110 procent van het minimumloon, dan hebt u recht op een extraatje van uw gemeente. Krijgt u dit extraatje niet automatisch, vraag het dan aan bij uw gemeente.
  1
  lees meer
 • Na de WW wacht de bijstand

  Door de crisis en de aanhoudende werkloosheid stromen sinds 2008 meer mensen na de WW door naar de bijstand, vooral ook 55-plussers overkomt dat.
  lees meer
 • Stelling: De wintertijd moet afgeschaft worden

  Afgelopen weekend is de wintertijd weer ingegaan. De klok ging daarbij een uurtje achteruit, waardoor iedereen wat langer kon slapen. Elk jaar wisselen tussen winter- en zomertijd zorgt ervoor dat ons biologische ritme verstoord wordt. Is het dan niet handig om de wintertijd af te schaffen, aangezien het in de zomertijd later licht wordt en later donker?
  66
  lees meer
 • AOW-leeftijd verkeerd geschat

  Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de beroepsbevolking de leeftijd waarop zij de eerste AOW ontvangen te vroeg inschat. Een 35-jarige zal waarschijnlijk tot minimaal 70 jaar moeten werken.
  lees meer
 • Blauwe enveloppe verdwijnt

  Het aantal brieven dat de belastingdienst verstuurt moet minder, staatssecretaris Wiebes van Financiën wil de regels veranderen zodat een digitaal bericht volstaat.
  lees meer
 • Beperking vrije artsenkeuze mag

  De Raad van State heeft geadviseerd dat het inperken van de vrije artsenkeuze is toegestaan, de consument heeft keuze uit voldoende verschillende zorgverzekeringen. Wel maakt de Raad uitzonderingen.
  lees meer
Abonneren op Artikelen