mensen & meningen

Van een boksende opa tot een verhuizing dat net goed gaat. We hebben weer een selectie gemaakt van de leukste en meest bijzondere filmpjes van het web.
 • Euthanasie: We praten er liever niet over

  Begrippen als euthanasie, palliatieve ­sedatie en hulp bij zelfdoding worden vaak door ­elkaar gehaald, zelfs door artsen en ­verpleegkundigen. Deskundige prof. dr. Agnes van der Heide over keuzes in de laatste levensfase.
  lees meer
 • Nieuwe pensioenwet aangenomen

  De Tweede Kamer heeft gisteren de nieuwe pensioenwet aangenomen die er voor moet zorgen dat er meer zekerheid is voor de deelnemers van pensioenfondsen en gepensioneerden.
  lees meer
 • Rotterdammers willen elkaar helpen

  Uit de voorlopige resultaten van het Buurtonderzoek van het AD blijkt dat twee derde van de inwoners van de Rotterdamse regio bereid is de buren te hulp te schieten, 15 procent wil dat zelfs dagelijks doen.
  lees meer
 • ABP indexeert weer niet

  De deelnemers van pensioenfonds ABP zullen ook volgend jaar geen indexatie krijgen van hun pensioen. Ook bij de metaalfondsen PMT en PME zit een indexatie vanwege de lage dekkingsgraad er niet in.
  lees meer
 • Mantelzorg niet verplicht

  Mantelzorg mag volgens de staatssecretaris van Volksgezondheid én de Kamer niet verplicht zijn, maar de VNG lijkt het de gemeenten toch te adviseren.
  1
  lees meer
 • Pensioen veilig voor bijstand

  Het wordt wettelijk onmogelijk om bijstandsgerechtigden te verplichten hun pensioen vroegtijdig op nemen. Het pensioen is daarmee veilig voor inhalige gemeenten.
  lees meer
 • Graag einde OV-chipkaart

  De OV-chipkaart kan op weinig sympathie rekenen, de NS test al alternatieven, de politiek wil verandering en de reiziger vindt de OV-chipkaart vooral veel gedoe.
  2
  lees meer
 • 'Een oudere met verstand houdt de regie in eigen hand'

  Financieel misbruik van ouderen. Deze, onbekendere vorm van ouderenmishandeling komt helaas vaak voor. Dat er ongemerkt duizenden euro's van een bankrekening verdwijnen, blijft voor buitenstaanders vaak verborgen. Door het tijdig regelen en vastleggen van financiële zaken voorkomt u dat u later in de problemen komt en er misbruik van u gemaakt kan worden. En houdt u zelf de regie in handen.
  lees meer
Abonneren op Artikelen