geld & recht

In veel gevallen betaalt de werkgever het salaris nog enige tijd door, bijvoorbeeld zolang iemand op non-actief staat of tijdens de opzegtermijn. Het UWV rekent met een fictieve opzegtermijn. Dit betekent kort gezegd: ook als u niets krijgt uitbetaald gedurende de wettelijke opzegtermijn, krijgt u gedurende die periode geen uitkering.
 • Advertorial Schenken op papier?

  Theo de Bruijn (67) schenkt op papier aan zijn twee zonen om erfbelasting te voorkomen en de eigen bijdrage zo laag mogelijk te houden.
  0
  lees meer
 • Geldkwesties april 2014

  Mag mijn werkgever mij ontslaan als ik ziek ben? De bomen van de buurman geven steeds meer overlast, wat kan ik daartegen doen? Het antwoord op deze en andere vragen leest u in de geldkwesties van deze maand.
  0
  lees meer
 • WW duurt maar 3 maanden

  Na een arbeidsverleden van 29 jaar ben ik in de WW terecht gekomen. Tot mijn verbazing krijg ik maar drie maanden WW, hoe kan dat?
  0
  lees meer
 • Dit kost uw vakantie echt

  Een mooie aanbieding op internet: een weekje Costa del Sol voor €500. Maar helaas, dat is de vanafprijs. Zeker bij stuntaanbieders kan het bedrag dat u uiteindelijk voor uw reis betaalt, stukken hoger uitvallen. Hoe komt het dat het bedrag hoger uitvalt? Wij laten u hier 6 valkuilen zien.
  9
  lees meer
Abonneren op Artikelen