geld & recht

Per 1 januari verdwijnt de partnertoeslag. Dat geldt voor iedereen behalve voor AOW’ers die al partnertoeslag ontvangen. Kan een ­jongere partner dus beter nú stoppen met werken?
 • Grotere verschillen in hypotheekrente

  De verschillen tussen de goedkoopste en duurste hypotheken zijn de afgelopen maanden gegroeid. Begin dit jaar bedroeg het verschil tussen de duurste en de goedkoopste aanbieder ongeveer 0,9%. Op 1 oktober was het verschil opgelopen tot bijna 1,5%. Het gaat hierbij om rente die 10 jaar vast staat en op basis van Nationale Hypotheek Garantie.
  lees meer
 • Alimentatie en pensioen

  Mijn alimentatieverplichting aan mijn ex-echtgenote eindigt in september 2016. Ik word in januari 2015 65 jaar en mijn ex-echtgenote in augustus 2015. Mag ik de alimentatie zelf stoppen nu zij AOW en een deel van mijn pensioen krijgt?
  lees meer
 • Hogere schadevergoeding notariaat

  De Geschillencommissie voor het Notariaat heeft de maximale schadevergoeding verhoogd van vijfduizend euro naar tienduizend euro. Dat betekent dat meer zaken bij de Geschillencommissie kunnen worden behandeld.
  lees meer
 • Geldkwesties november 2014

  Hoelang mag een aanhangwagen op een parkeerplaats staan? Heb ik recht op een second opinion bij een andere arts? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in de geldkwesties van deze maand.
  lees meer
 • Beleggen, ik?

  Peter Elenbaas (60) raakte zijn geld kwijt en stopte met beleggen in aandelen. “Ik behaalde voor de eeuwwisseling grote financiële successen op de beurzen.”
  lees meer
 • Column: Expertise - Ben Steinebach

  Ben Steinebach is hoofd Beleggingsstrategie en verantwoordelijk voor het beleggingsadvies aan de particuliere beleggers van ABN AMRO. Ben maakt daarvoor de vertaalslag van de macro-economische omgeving naar de individuele beleggingsportefeuille.
  lees meer
Abonneren op Artikelen