geld & recht

Met welke zorgverzekering bespaart u het meest? Vul de gevraagde gegevens in, laat de premies berekenen en vergelijk de uitkomsten! Is besparen mogelijk? Dan kunt u direct overstappen!
 • Wisselen van zorgverzekering 2015

  Voor iedereen die wil wisselen van zorgverzekeraar is het goed om te weten dat dit alleen aan het eind van ieder jaar kan, enkele uitzonderingen daargelaten. Het wijzigen van uw huidige zorgverzekering kan echter wel het hele jaar door.
  lees meer
 • Geloof kwijt, baan kwijt

  Een gereformeerde school mag een docent ontslaan die van geloof is veranderd en niet langer gereformeerd is. Dit blijkt uit een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens.
  lees meer
 • Collectieve schadevergoeding gaat niet werken

  Als veel mensen schade leiden, bijvoorbeeld door een aardbeving, ziekmakende medicijnen of ondeugdelijke beleggingen, dan moet ieder slachtoffer zelf naar de rechter stappen voor een schadevergoeding. De minister heeft voor deze gevallen een wetsvoorstel gemaakt dat collectieve schadevergoeding mogelijk maakt, maar in de praktijk zal dat niet gaan werken.
  lees meer
 • Minder goed verzekerd

  Nederlanders hebben de naam het bestverzekerde volk ter wereld te zijn. Alles wat lost en vast zit, zou in Nederland worden verzekerd. In werkelijkheid ligt dat anders, en geven Nederlanders minder uit aan verzekeringen dan Fransen, Belgen en Britten.
  lees meer
 • Strengere inkomenseisen voor hypotheek

  De inkomenseisen voor een hypotheek zullen volgend jaar strenger zijn. Huiseigenaren die een hypotheek afsluiten kunnen daardoor minder lenen. Zo kan iemand met een inkomen van vijftigduizend euro bij een gelijkblijvende rentestand van 3,5% volgend jaar ongeveer vijftienduizend euro minder lenen.
  lees meer
 • Test: de beste ski’s

  Heb je veel ski-ervaring of ben je juist een beginner? Man of vrouw? Kies je voor een harde piste of ga je liever off-piste en door poedersneeuw? Die vragen bepalen welk type ski het beste bij je past. De ski-test is daarom opgedeeld in maar liefst 10 verschillende categorieën.
  lees meer
 • Welke zorgverzekering past bij u?

  Zodra u op zoek gaat naar een nieuwe zorgverzekering merkt u dat er veel verschillende zorgverzekeringen beschikbaar zijn. Er is zeer veel keus, wat het niet altijd eenvoudig maakt. Om er achter te komen welke zorgverzekering bij u past, is het verstandig om een aantal dingen bij uzelf na te gaan.
  lees meer
Abonneren op Artikelen