geld & recht

Je bent smoorverliefd geworden op een man via een datingsite. Hij is lief, mooi, stoer en hij heeft wat geld nodig. Natuurlijk maak je het bedrag dan over. Geen probleem. Toch?
 • Pensioen van overleden partner

  Mijn vrouw en ik ontvangen beiden een partnerpensioen van het pensioenfonds van onze overleden eerdere partners. Ook hebben we zelf pensioen. Ontvangen we als een van ons komt te overlijden weer partnerpensioen of vervalt het huidige partnerpensioen dan?
  lees meer
 • 'Energierondje’ kan 900 euro opleveren

  Huurders kunnen tot 900 euro per jaar besparen door energiebesparingsmaatregelen te treffen in hun huurwoning. In een stopcontact, op het dak of in de ramen laten huurders onnodig veel geld liggen. De Woonbond is daarom met de campagne ‘Er zit geld in je huis’ begonnen.
  lees meer
 • Onterechte bijbetalingen terugbetaald

  Verpleeg- en verzorgingshuizen hebben bijna tweehonderdduizend euro terugbetaald aan ruim driehonderd gedupeerden. Zij hadden ten onrechte een rekening ontvangen voor zorg en diensten, die gratis zijn. Het gaat om bedragen van 18,50 euro tot 4.000 euro per cliënt.
  lees meer
 • Veel autorijders oververzekerd

  Ruim veertig procent van de auto’s is oververzekerd. Vooral mannen schatten de waarde van hun auto te hoog in en betalen daardoor te veel premie. Oververzekeren kan een automobilist zo’n vijfhonderd euro per jaar kosten.
  lees meer
 • Loonsverhoging voor ambtenaren

  2015 ziet er financieel gunstig uit voor ambtenaren. Na jaren op de nullijn gezeten te hebben, kunnen ambtenaren een loonsverhoging verwachten. Dat stelt minister Stef Blok.
  2
  lees meer
Abonneren op Artikelen