geld & recht

Huishoudens die schade lijden door de vele hoosbuien die deze zomer steeds over Nederland trekken, kunnen daarvoor hun woonverzekeringen aanspreken.
 • Handelen met legale voorkennis

  Kent u het spreekwoord: kennis is macht? Voor de beurs geldt de regel: kennis is winst. Met kennis over bijvoorbeeld winst- en omzetcijfers, kunt u speculeren hoe de beurs hierop gaat reageren.
  lees meer
 • Collectief zonnepark: zelfvoorziening voor iedereen

  Zes op de tien Nederlanders wil graag zonnepanelen op het eigen dak. Maar ruim vijf miljoen Nederlandse huishoudens hebben hier de mogelijkheid niet voor. Mensen die een dak delen, zoals flatbewoners of eigenaren van een monumentaal pand. Voor hen is er nu een oplossing.
  lees meer
 • Kort Geld & Recht juli/augustus 2014

  Hoeveel fraude met reisverzekeringen wordt er jaarlijks gepleegd? En hoe is het gesteld met de koopkracht van gepensioneerden? Dit en meer leest u in de geld- en rechtkwesties van deze zomer.
  lees meer
 • KPN vraagt mensen hun Wifi te delen

  Veel Nederlanders kunnen straks vaker in de openbare ruimte in binnen- en buitenland, gratis mobiel internetten. Telecomgigant KPN wil in de tweede helft van augustus honderdduizenden particuliere Wifi-verbindingen geschikt maken voor een groot openbaar draadloos netwerk.
  lees meer
 • Nieuwe ontwikkeling: Contactloos betalen

  ING is als eerste Nederlandse bank begonnen met het uitgeven van een vernieuwde betaalpas aan haar klanten. De pas is voorbereid op contactloos betalen en kan in de toekomst worden gebruikt voor snel en gemakkelijk afrekenen, door de pas dicht bij een betaalautomaat te houden.
  lees meer
 • Kwijtschelding hypotheek

  Ik heb mijn dochter - toen ze enige jaren geleden een huis kocht - een hypotheek verstrekt van €60.000. De hypotheek is ingeschreven bij het kadaster. Ik wil nu de hypotheek volledig kwijtschelden, hoe doe ik dat?
  lees meer
 • Aanrijden kind is nooit ‘eigen schuld’

  "Ik heb een kleuter, die zo maar de straat overstak, geraakt met m’n auto. Gelukkig reed ik bijna niet, de schade is erg beperkt. Veel schrik, een kapot fietsje en woedende ouders. Nou, dat fietsje betaal ik wel, maar ben ik ook schuldig in de zin van de wet?"
  lees meer
 • Ik woon in het buitenland; kan ik een Digid krijgen?

  Ik woon sinds een aantal jaar in het buitenland, maar omdat ik nog steeds allerlei zaken in Nederland moet en wil regelen, wil een DigiD aanvragen. Ik heb begrepen dat dit voor Nederlanders, die in het buitenland wonen niet mogelijk is. Klopt dit?
  lees meer
Abonneren op Artikelen