geld & recht

Met welke zorgverzekering bespaart u het meest? Vul de gevraagde gegevens in, laat de premies berekenen en vergelijk de uitkomsten! Is besparen mogelijk? Dan kunt u direct overstappen!
 • Steeds vaker een eigen risico

  Steeds meer consumenten nemen een vrijwillig eigen risico in de zorgverzekering. In 2014 koos bijna een kwart er voor om het verplichte eigen risico van 360 euro vrijwillig te verhogen met een bedrag tussen de 100 en 500 euro. Enkele jaren geleden nam nog slechts een paar procent een eigen risico.
  lees meer
 • Veel overstappers bij energie

  Tien jaar geleden konden consumenten voor het eerst van energieleverancier wisselen. Inmiddels is meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens minstens eenmaal overgestapt naar een andere energieleverancier.
  lees meer
 • Overstappen loont

  De premieverschillen in de zorgverzekeringen zijn groter dan vorig jaar. Het verschil tussen de goedkoopste – de budgetpolis van Zekur – en de duurste – VGZ Eigen Keuze – bedraagt 377 euro per jaar. Dat betekent dat er flink te besparen valt door over te stappen naar een goedkopere verzekering.
  lees meer
 • Kort nieuws december 2014

  WA-autoverzekering duurst in Rotterdam. Participatiesamenleving kost geld. Dit en meer leest u in de Kort Geld & Recht rubriek van december.
  lees meer
 • Hou Fikkie gezond

  Een ziek huisdier betekent onvoorziene uitgaven. Een rekening van de dierenarts kan behoorlijk in de papieren lopen. Huisdierenverzekeringen zijn echter duur. Hoe voorkom je genezen?
  lees meer
 • Geldkwesties december 2014

  Kleinkind bij oma laten intrekken, loopt haar AOW gevaar? Het onterven van uw zoon, hoe gaat dat in zijn werk? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in de geldkwesties van december.
  2
  lees meer
 • Man alleen heeft recht op huurwoning

  Een makelaar mag een alleenstaande man niet weigeren voor een huurwoning. Ook niet als de eigenaar dat zou eisen. Dit blijkt uit een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens.
  lees meer
Abonneren op Artikelen