geld & recht

Voor de maand april heeft Nico weer wat slimmer bespaartips op een rij gezet. Doe er uw voordeel mee.
 • Geen zonnetje in huis

  Bij onze benedenburen staat een boom in de tuin. De afgelopen jaren is die boom flink gegroeid, waardoor deze steeds meer zonlicht in ons huis wegneemt. We wonen in een huurwoning. Kunnen we de buren vragen de boom te kappen?
  lees meer
 • Erfenis naar kinderen broer

  Ik heb geen kinderen en mijn vrouw is enige tijd geleden overleden. Mijn twee broers en mijn zus zijn mijn erfgenamen. Een van mijn broers is ernstig ziek. Als hij komt te overlijden, ­erven zijn kinderen dan van mij? En hoeveel?
  lees meer
 • Prepensioen en AOW-toeslag

  Mijn vrouw stopt binnenkort met werken en gaat vervroegd met pensioen. Ik ontvang nu voor haar een toeslag op mijn AOW. Heeft haar vervroegde pensionering gevolgen voor die toeslag?
  lees meer
 • Starters op woningmarkt

  Verborgen gebreken aan een huis zijn voor starters op de woningmarkt de grootste angst. Ongeveer twee op de drie is hier bang voor. Ook geluidsoverlast (47%), een verkeerde hypotheek (40%), een gehorig huis (37%) en te veel betalen (36%) zien starters als adders onder het gras.
  lees meer
 • Rente over de erfenis

  In mijn testament staat dat de langstlevende over alles wat ik nalaat mag beschikken, het erfdeel van de kinderen is dan een vordering op mijn vrouw. Over die vordering moet zij rente betalen, maar dat geld heeft ze helemaal niet.
  lees meer
Abonneren op Artikelen