geld & recht

Vakantiegangers die zelf op internet hun vakantie samenstellen, zouden dezelfde bescherming moeten hebben als een vakantieganger die een pakketreis boekt.
 • Positieve ervaring mediation strafzaken

  Daders en slachtoffers van misdrijven die mediation proberen, zijn daar over het algemeen positief over. 70 procent van de bemiddelingsgesprekken tussen dader en slachtoffer eindigen met een gezamenlijke overeenkomst. Opvallend is dat veel bemiddelingsgesprekken werden gevoerd na een geweldsdelict.
  lees meer
 • Test: de beste diepvriessate

  Het is makkelijk en lekker: diepvriessate. Iedere supermarkt heeft het in de diepvrieskast liggen en thuis hoef je de sate alleen even in een pan heet water te leggen. De beste kipsate is... KoBa van Jumbo. Wie liever varkenssate heeft, kan het beste naar de Aldi.
  lees meer
 • Inwonend volwassen stiefkind geen partner

  Bij de vraag of er recht is op bijvoorbeeld een zorgtoeslag geldt een meerderjarig stiefkind nu als partner van de stiefouder. De zaak ligt bij de Raad van State, die het advies heeft ontvangen om een inwonend stiefkind dat jonger is dan 27 jaar, gelijk te behandelen als een inwonend kind.
  lees meer
 • Doorverkoop woning; ben ik overdrachtsbelasting verschuldigd?

  Een vriend van mij vertrekt binnenkort naar het buitenland en zijn woning komt te koop. Nu ben ik van plan om dit huis te kopen. Mijn vriend heeft dit huis zelf anderhalf jaar geleden gekocht. Klopt het dat ik over deze aankoop geen overdrachtsbelasting verschuldigd ben omdat er sprake is van een doorverkoop binnen drie jaar?
  lees meer
 • Reumapatient mag pincode delen

  Iedereen weet dat het streng verboden is de pincode aan iemand anders te vertellen. Maar wat nu als je door bijvoorbeeld reuma niet zelf kan pinnen? Dan mag het wel, en als criminelen de pincode afkijken en de pinpas stelen, is de schade dus voor rekening van de bank.
  lees meer
 • Komen prijsvechters de spaarrente opschudden?

  De prijsvechter Nemea Bank uit Malta komt in België de lage spaarrentes opschudden.  Terwijl de grootbanken er, net als in Nederland,  niet meer dan een procent rente geven, komt de internetbank met een vaste rente van 4 procent voor een deposito van vijf jaar.
  lees meer
 • Gevolgen papieren schenking

  Ik heb aan al mijn kinderen in 2013 de verhoogde eenmalige schenking gedaan. Een dochter kreeg laatst een brief van de belastingdienst omdat ze teveel vermogen heeft en dat ze daarom de huurtoeslag moet terugbetalen. Klopt dat wel?
  lees meer
 • Gymstudio.nl eist onterechte betaling

  Bij de Consumentenbond zijn veel vragen en klachten binnengekomen over Gymstudio.nl. Dit bedrijf eist betalingen van bijna €80 van iedereen die haar product gratis heeft geprobeerd en tijdens de proefperiode niet heeft opgezegd.
  lees meer
Abonneren op Artikelen