geld & recht

 • Hoeveel kost een zonnepaneel?

  Hoeveel kosten zonnepanelen? Wat levert het op? Hoe gaat dat met een huurhuis? En met appartementen? Twee derde van de mensen die zonnepanelen willen kopen, lopen met deze vragen rond. Zij willen eerst informatie, voordat ze overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen.
  lees meer
 • Opletten met pinnen over de grens

  In het buitenland worden Nederlandse pinpassen soms geweigerd en in landen buiten Europa kan de opnamelimiet erg laag zijn. Dat kan problemen geven, zo blijkt uit meldingen die bij de Consumentenbond binnen komen. De Consumentenbond adviseert daarom om voor de zekerheid ook een alternatief betaalmiddel mee te nemen.
  lees meer
 • Internet wordt steeds sneller

  In het eerste kwartaal hebben verschillende internetproviders de breedbandsnelheden verhoogd zonder prijsverhoging voor de consument. Eind maart had daardoor 81 procent van de abonnementen een downloadsnelheid van ten minste 10Mbps. Een jaar eerder was dat nog 67 procent.
  lees meer
 • Test: de lekkerste vleesvervangers

  Hoogzomer, barbecue-weer. Het ligt natuurlijk het meest voor de hand om een lekker stukje vlees te eten, maar een vegetarisch alternatief behoort ook tot de mogelijkheden. Wie de lekkerste vegaburger wil eten kan het beste bij De Vegetarische Slager kopen. De lekkerste Kaasschnitzel is van Beemster.
  lees meer
 • Boete voor onverzekerde en niet-gekeurde auto

  Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) gaat weer beschikkingen versturen voor onverzekerde of niet-gekeurde voertuigen. ‘Oude’ zaken worden, binnen de geldende termijnen, meegenomen. Ook stuurt het CJIB weer aanmaningen voor oudere beschikkingen die niet betaald zijn.
  lees meer
 • Voorstel: schadevergoeding voor groepen

  Consumenten kunnen binnenkort gemakkelijker hun schade collectief verhalen. Representatieve consumentenorganisaties kunnen straks naar de rechter stappen om namens een groep gedupeerden een schadevergoeding te eisen.
  lees meer
 • Vreemde valuta

  Voor miljoenen aan buitenlands geld ligt te verstoffen. Wat kunt u hier nog mee doen, behalve kraanvogels vouwen?
  1
  lees meer
 • Test: de beste strandtent

  Lange de hele kust, van Zeeuws-Vlaanderen tot en met de Waddeneilanden, kun je iets eten en drinken in de strandtent, met uitzicht op zee. Het beste strandpaviljoen?
  lees meer
 • Eenvoudig thuiswerk

  Het klinkt geweldig: makkelijk werk dat u van huis uit kunt doen om wat bij te verdienen. Te mooi om waar te zijn?
  2
  lees meer
Abonneren op Artikelen