geld & recht

Ik heb twee jaar geleden een stuk grond met daarop een boerderij gekocht. De aankoop daarvan heb ik gefinancierd met een hypothecaire lening. Tot nu toe is de hypotheekrente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Nu ben ik van plan om deze boerderij te slopen en elders op het terrein een nieuwe boerderij te bouwen. Omdat ik dan enige tijd niet in de boerderij kan wonen, zal ik gedurende die periode een woning huren. Kunt u mij zeggen of de hypotheekrente tijdens de sloop en nieuwbouw gewoon aftrekbaar blijft?
 • Oud spaarbankboekje is verjaard

  Een bank hoeft het spaargeld op oude spaarbankboekjes niet uit te keren, want deze vorderingen zijn verjaard en hoogstwaarschijnlijk in het verleden al uitgekeerd. Dit blijkt uit een bindende uitspraak van de geschillencommissie van het Kifid.
  lees meer
 • Test: de beste aansprakelijkheidsverzekering

  Iedereen heeft een aansprakelijkheidsverzekering. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en dan is het een fijne gedachte dat de schade gedekt is. Wie over wil stappen naar een andere: de beste aansprakelijkheidsverzekeringen zijn van ASR, Klaverblad Verzekeringen en Turien & CO.
  lees meer
 • OV-Chipkaart goed voor veel klachten

  In 3 maanden zijn er bijna 2400 klachten over de OV-Chipkaart binnengekomen bij het Meldpunt Einde Treinkaartje. Het meldpunt is geopend naar aanleiding van het afschaffen van het papieren treinkaartje op 9 juli.
  lees meer
 • Burgerlijke stand via internet

  De aangifte van overlijden, huwelijk, geregistreerd partnerschap en geboorte kan binnenkort via internet worden gedaan. Nu moet je daarvoor nog naar het gemeentehuis. De invoering zal stapsgewijs gebeuren, hoogstwaarschijnlijk vanaf 1 juli 2015.
  lees meer
 • Lijfrente parkeren

  Ik ben 63 jaar en heb een lijfrente die afloopt. Van dat bedrag moet ik een uitkering kopen, maar als ik dat doe raak ik mijn huurtoeslag kwijt, kan dat anders?
  lees meer
 • Helft automobilisten slachtoffer doorrijden

  Ruim tachtig procent van de automobilisten heeft ooit te maken gehad met autoschade, al dan niet door een ander veroorzaakt. Ruim de helft van de automobilisten heeft wel eens schade opgelopen waarbij de veroorzaker doorreed. De overgrote meerderheid van de doorrijders liet zelfs geen briefje achter met contactgegevens.
  lees meer
 • Dagelijks 240 inbraken

  Na een periode van flinke stijging is het aantal inbraken vorig jaar met vier procent gedaald vergeleken met het jaar daarvoor. Dat betekent dat verzekeraars gemiddeld 240 inbraakclaims per dag krijgen. Dit blijkt uit de Risicomonitor Woninginbraken.
  lees meer
 • Geldkwesties oktober 2014

  Mag de gehandicaptenparkeerplaats behouden worden wanneer rijbewijs niet verlengd wordt? Hoe zit het met erven van familie? Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in de geldkwesties van deze maand.
  lees meer
Abonneren op Artikelen