Eitje anders

Getty Images

Voor iedereen die een keer iets anders wilt dan een ‘gewoon’ gebakken of gekookt eitje.

Aantal personen: 2                       Bereidingstijd: 0-15 minuten

Ingrediënten

  • vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tuinkruiden (vers of diepvries)
  • mespunt kerrie
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Breng in een pan zoveel water aan de kook dat hoge ovenvaste schaaltjes of eggcoddlers voor de helft in het water staan.
  2. Bestrijk hoge ovenvaste schaaltjes of eggcoddlers dun met wat margarine.
  3. Meng de tuinkruiden met peper, de kerrie en de melk. Verdeel dit over de 2 schaaltjes.
  4. Breek de eieren boven de schaaltjes.
  5. Zet de schaaltjes in het water en houd het water tegen de kook aan. Laat de eieren in ca. 10 minuten stollen.
  6. Rooster het brood lichtbruin en snijd het in reepjes.

Menusuggestie

Vervang de kruiden eventueel door een lepel gekookte garnalen.

Ingrediënten over?

Melk: is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed

Duurzaam

Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
 

Past in dieet

Met weinig zout

Voedingswaardentabel

Energie:                                      180 kcal
Eiwit:                                           10 gram
Koolhydraten:                           15 gram
Waarvan suikers:                       1 gram
Vet:                                                 8 gram
Waarvan verzadigd:                  2 gram
Vezels:                                           3 gram
Zout:                                           0,6 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum