Ovenschotel met sardines en aardappelen

Ovenschotel voor de zaterdag
Getty Images

Een heerlijk voedzame ovenschotel. Met groente, aardappelen en vis. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
45 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 blik tomatenblokjes, zonder zout
  • 1 blikje sardines
  • peper
  • oregano
  • 300 gram groenteroerbakmix

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze in 15 minuten net niet gaar.
2. Warm de oven voor op 200 °C.
3. Pureer of prak de tomaten met het vocht tot een saus.
4. Neem de graatjes uit de sardines en verdeel ze in stukjes. Schep ze door de tomatensaus.
5. Maak het op smaak met peper en oregano.
6. Strooi de roerbakgroente in een ovenvaste schaal.
7. Snijd de aardappelen in plakken en schik ze op de groente.
8. Verdeel de tomatensaus erover.
9. Laat het gerecht in het midden van de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden.

Ingrediënten over?
Voorverpakte gesneden groente:
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak de rest met wat kruiden en eet het op brood of verwerkt in een omelet. Invriezen kan ook en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Suiker 
10 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum