Salade met rode biet en mierikswortel

Getty Images

Dit saladerecept staat binnen een handomdraai op tafel.


Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 min

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 500 gram gare rode bieten
  • 1 kleine appel
  • 1 - 2 eetlepels azijn
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 zakje (rucola)sla (30 gram)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes.
  3. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  4. Meng de azijn door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.
  5. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  6. Bak de kip in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
  7. Meng de yoghurt met de mierikswortel.
  8. Kijk op de verpakking of de sla gewassen moet worden.
  9. Verdeel de sla over een schaal en schep het bieten-appelmengsel erop. Schep de mieriksworteldressing erover.
  10. Geef de kip en de aardappelen erbij.

Ingrediënten over?

Rode bietjes:
Bewaar gekookte bietjes afgedekt in de koelkast nog maximaal 2 dagen. Vries de bietjes eventueel in. Snijd ze in blokjes of plakjes, verpak in een diepvrieszakje of doosje en bewaar nog maximaal 3 maanden in de diepvries.
 

Voedingswaarden

Energie 
485kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum