Fruitige clubsandwich met verse aardbeien

Getty Images

Met verse aardbeien. Heerlijk als tussendoortje tijdens een zomerse middag of als nagerecht, eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram aardbeien
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram halfvolle kwark
  • 2 eierkoeken
  • 2 eetlepel bosvruchten- of aardbeienjam
  • 2 satéprikkers

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Roer de vanillesuiker door de kwark.
  3. Snijd de eierkoeken in tweeën.
  4. Bestrijk 2 helften met de kwark en 1 helft met de jam.
  5. Verdeel de aardbeiplakjes over de kwark. Stapel op een helft met kwark-aardbei de helft met jam, leg daarop de andere helft met kwark-aardbei en dek dit af met de resterende halve eierkoek.
  6. Steek de satéprikkers in de stapel en snijd hem voorzichtig in tweeën.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht penne met groene asperges en ham en komkommersalade.

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum