Kabeljauw met zeekraal

Getty Images

Een verrassend recept met kabeljauwfilet dat snel op tafel staat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Stukje prei
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • 150 gram zeekraal
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel kookroom

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
  2. Breng 2 dl water met de prei tegen de kook aan. Leg de vis in vloeistof en laat dit tegen de kook aan in 8-10 minuten gaar worden.
  3. Was de zeekraal en verwijder lelijke stukjes.
  4. Verwarm de margarine en smoor hierin de zeekraal in ca. 4 minuten beetgaar. Roer de kookroom er door.
  5. Maak de vis op smaak met peper en leg de vis op de zeekraal.

Menusuggestie

Lekker met worteltjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram bospeen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
215kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
3 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum