Kappertjes-tomatensalade

Getty Images

Met boerenbroodcroutons

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sneetje (oud) bruin- of maïsbrood
  • 150 gram kerstomaatjes
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Oregano
  • 1 eetlepel rode port
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 8 groene olijven
  • 8 kapperappeltjes

Bereiding

  1. Rooster het brood tot het goudbruin en bros is.
  2. Maak de kerstomaatjes schoon en halveer ze.
  3. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de tomaatjes 1 minuut. Strooi er wat oregano en peper over.
  4. Blus af met de port en de balsamicoazijn.
  5. Laat de tomaatjes afkoelen en meng er de kappertjes door.
  6. Snijd de olijven in plakjes.
  7. Scheur het brood in stukken en mengen alles er door.
  8. Voeg eventueel nog wat port of azijn toe. Verdeel de salade over 2 borden.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht pot-au-feu met kip en aardappelen.

Ingrediënten over?

Kappertjes en kapperappeltjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes en kapperappeltjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes of in plakjes gesneden kapperappeltjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Voedingswaarden

Energie 
115kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1780 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum