Kervelsoep

Getty Images

Gezond en lekker!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels griesmeel
  • 4 dl kippen- of groentebouillon (van tablet)
  • 3 eetlepels kervel (diepvries of vers)
  • 2 eetlepels kookroom

Bereiding

  1. Verwarm de margarine en laat hierin het griesmeel goudbruin kleuren.
  2. Giet er de kippenbouillon bij en breng dit aan de kook.
  3. Laat de bouillon onder af en toe roeren 10 minuten zacht koken tot het licht gebonden is.
  4. Snijd of hak de kervel klein.
  5. Roer van het vuur af de kervel door de gebonden bouillon.
  6. Garneer de soep met een lepel room.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met pruimenchutney, sperzieboontjes en krielaardappeltjes.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
 

Voedingswaarden

Energie 
100kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
0 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum