Lamsragout

Getty Images

Neem de tijd, het is het waard! Een gerecht voor de echte vleesliefhebber.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram lamsvlees van de bout
  • 1 plakje rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 dl rode wijn
  • 1 gedroogd chilipepertje

Bereiding

  • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper.
  • Snijd de ham klein.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  • Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  • Bak de ui, de knoflook en de worteltjes kort mee.
  • Voeg de rauwe ham toe.
  • Doe de gezeefde tomaten, de rode wijn en het pepertje erbij.
  • Stoof het vlees met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels volkoren macaroni

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
310kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum