Lentesoep

lentesoep
Getty Images

De lente is in volle gang, daarom deze heerlijke lentesoep. Staat snel en makkelijk op tafel!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 1 bosje lenteuitjes of bosuitjes
  • 1 kleine aardappel
  • Mespunt kerrie
  • 1/2 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 dl groentebouillon
  • 1/2 dl halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
  3. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
  4. Fruit de lente-ui met de kerrie in de margarine zacht.
  5. Voeg de blokjes aardappel en de groentebouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Kook de soep 10 minuten.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met de melk.
  9. Strooi er de achtergehouden ringetjes ui over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met pruimenchutney, witlof en gebakken krielaardappeltjes.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
75kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum