Moergie aloe (kip met kerrie en aardappel)

Getty Images

Een extase aan smaken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ Minuten

Ingrediënten

  • 400 gram vast kokende aardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 tomaat
  • 4 drumsticks
  • 1 dl (kippen)bouillon

Bereiding

1. Was de aardappelen goed en snijd ze in parten.
2. Bak de parten aardappel in de hete olie aan alle kanten bruin.
3. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers. Snijd de peper in ringen en de tomaat in stukjes.
4. Neem het vel van de drumsticks en bestrooi de kip met wat peper.
5. Schep de parten aardappel uit de olie. Bak de drumsticks in de achtergebleven olie bruin.
6. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
7. Voeg de ringetjes peper, de stukjes tomaat, de parten aardappel en de bouillon toe.
8. Breng dit aan de kook en stoof de kip in 40 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool.


Hiervoor heb je nodig...

600 gram Chinese kool
 

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
50 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum