Pasta met champignons en doperwtjes

Getty Images

Vandaag staat pasta met champignons en doperwtjes op het menu. Ook lekker met radijs en sla.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 175-200 gram volkorenpasta, bijv. schelpjes
  • 2 bosuitjes
  • 8 olijven zonder pit
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 1 klein blikje doperwten
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes)
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • Basilicum

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Snijd de olijven klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Laat de doperwten uitlekken.
  6. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de vegetarische mix en de uienringetjes bruin.
  7. Bak de champignons kort mee.
  8. Voeg de olijven, de doperwten en de gezeefde tomaten toe en breng dit aan de kook.
  9. Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door
  10. Maak op smaak met basilicum.

Menusuggestie

Lekker met sla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • 100 gram sla
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap

Voedingswaarden

Energie 
585kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum