Pot-au-feu met kip

Getty Images

Smullen maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • Stuk kool
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1/4 kippenbouillontablet
  • Mespunt tijm
  • 150 gram champignons

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen, de kool in repen en de knoflook in snippers.
  2. Snijd de kip in smalle repen.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Bestrooi de kip met peper.
  4. Bak de knoflook kort mee en giet de wijn er bij. Laat de wijn voor een deel verdampen.
  5. Voeg de wortel, de prei, de kool, het stukje bouillontablet, 2 dl water en wat tijm toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel in 10 minuten gaar worden.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  7. Warm de champignons nog een minuut mee.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
960 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum