Surinaamse kippensoep

Getty Images

Kippensoep met een pikant randje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 spaanse peper of een madame jeanette
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 gram gemengde groenten, chinese mix of roerbakmix
  • 2 pimentkorrels
  • 100 gram mihoen

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Was de peper, maar houd hem heel.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin.
  6. Fruit de ui mee.
  7. Voeg ½ l water toe met de kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook.
  8. Kook de soep ca. 8 minuten.
  9. Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing.
  10. Neem de peper uit de soep.

Menusuggestie

Lekker met een volkorenbroodje.

Hiervoor heb je nodig...

    2 volkorenbroodjes

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
390kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
3390 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum